Здравей,

Благодаря ти, че си тук! Нека ти разкажа малко повече за нашата марка:

ЗВЕЗДЕН СТАРТ

TARIKUTI е нов български моден бранд, създаващ спортно-елегантно облекло за всяка част от ежедневието на съвременните хора. Закачливото му име произлиза от думата „тарикат“ и вплита в себе си всички особености на местния ни характер, който ни кара да успяваме и да се движим напред с усмивка независимо от трудностите.

Основан през 2022 година, първоначалният фокус на TARIKUTI е върху изработката на тениски от 100% висококачествен памук с атрактивни и провокативни авторски принтове. Млад и амбициозен, още с дебюта си брандът печели доверието на абсолютната звезда на българския шоубизнес – Азис. Създава за него първата му лимитирана колекция унисекс тениски наречена Starboy, а успоредно с нея разработва и малката капсулна серия Rebellious.

УСТОЙЧИВ БИЗНЕС МОДЕЛ

От самото начало, една от ключовите цели на TARIKUTI бе да създадем устойчив бизнес модел, в който всеки от участниците в процеса да бъде справедливо оценен и заплатен. Да комбинираме дългогодишните знания и умения на опитните хора в екипа ни със свежестта и устрема на младите таланти, избрали да живеят и работят в България.

За да гарантираме тези цели, през 2023 година към нас се присъединиха два фантастични таланта завършили НХА, катедра „Мода“ – Мирослава Рачева и Александра Костадиноска. Организирахме собствено производство и подписахме договор с една от най-опитните фирми за конструиране на луксозно облекло. По този начин направихме възможно TARIKUTI постепенно да разширява продуктовата си гама с разнообразни модели създадени от висококачествени материали, изработени прецизно и с внимание към детайла.

За мен устойчивото развитие и етичните практики в производството не са единствено хубави думи целящи добър PR материал, а принципи, в които вярвам и неотклонно следвам. От детството си в Плевен помня, как производството на облекло често облагодетелстваше инвеститора за сметка на хора работещи по 12-13 часа, несправедливо заплатени и не рядко унижавани. Днес, след над 30 години преход, поемайки развитието на марката установих, че професии като технолог, конструктор, моден дизайнер и шивач започват да изчезват, тъй като квалифицираните за тях хора всъщност са работещи бедни. За да живеят достойно те избират други сектори, а модата им остава хоби. Ето защо, реших да не следвам общоразпространената практика за „заплащане под масата“ и неспазване на законодателството. Реших да дам възможност на тези, чиито сърца пулсират в ритъма на модата да изявят своите таланти и да направя всичко по силите си работната среда да се промени.  

КАУЗА

Всеки човек има своите модели за подражание. Един от моите е Джон Пол ДеДжория, който заедно с Пол Мичел създава световна козметична марка и внедрява слогана „Success without share is failure“. Вдъхновена от работата ми за нея и от начина, по който инвеститорите й действат, реших да последвам примера им и да създадем две линии със социална кауза – „Златна Панделка“ и „Женска сила“. Те подпомагат смислени неправителствени организации, доказали през годините своята ефективна работа. Повече за тях ще откриеш в секция колекции. 

А за да знаеш, какво ново създаваме ние – може да се регистрираш за нашия бюлетин тук. 

Благодаря ти още веднъж, че се поинтересува от нас!

Мая Цветкова-Ненова
Brand Development Manage