Колекция 2023

Златна Панделка

Ние от TARIKUTI вярваме, че модата може да бъде не само красива или удобна, но и превръщаща света в по-добро място за живот. За да не останат тези вярвания само красиви думи и мисли, създадохме през 2023 две линии продукти имащи социален елемент. Надяваме се те да ви харесат и заедно да докажем, че е #тарикатско да си #добър.

В България, годишно между 150 и 200 деца, на възраст от 0 до 18 години, се разболяват от рак. Болестта се появява внезапно, лечението е тежко и продължава от 6 месеца до 3 години, а понякога и цял живот.

Идеята зад колекцята

Златна Панделка е едната от двете ни линии с кауза. От всеки продаден модел, даряваме 10% на Сдружение „Деца с Онкохематологични Заболявания“ за поддръжката на създадения от тях възстановителен център „Св. Стилиян“. Основано през 2010 от родители на деца с онкологични и хематологични заболявания, сдружението вече 13 години подпомага деца и родители преминаващи през едни от най-тежките болести. След 10 години упорит труд, на 14.09.2020 то откри първия на Балканите и осми в света Възстановителен център за деца преживели рак. Центърът се намира в близост до София, между селата Опицвет и Безден. Предлага напълно безплатен престой и терапии, с които децата и техните родители да се почувстват по-добре и да се върнат към живот различен от болничната среда.

GOLDEN Ribbon

С какво се сблъскват децата разболели се от рак и техните семейства? – информация от Сдружениже “Деца ОХЗ

В България, годишно между 150 и 200 деца, на възраст от 0 до 18 години, се разболяват от рак. Болестта се появява внезапно, лечението е тежко и продължава от 6 месеца до 3 години, а понякога и цял живот. Придружено е с високи дози силно токсични медикаменти, агресивна лъчетерапия, инвазивни хирургически процедури, налагащи в някои случаи отстраняване на органи, крайници или причиняващи вторични увреждания. При някои специфични състояния са прибягва до костномозъчни трансплантации, които също носят своите рискове и странични ефекти. Поради множеството сложни манипулации, лекуващите се деца са заставени всеки ден да живеят с болка и неразположение, достигащи границите на човешката търпимост. Техният външен вид се променя до неузнаваемост, случва се да губят свои приятели от клиниката, а страха от тежестта на диагнозата и понякога мислите за смъртта са чест техен спътник. Поставени са в състояние на имунен дефицит, при който всякакъв контакт с вирусни инфекции могат да доведат до фатален изход. Поради тази причина, децата са принудени да сведат до минимум своите социални контакти. Живеят в изолирана среда, без да могат да посещават училище, спорт, школи, курсове или да се срещат с приятели. Това ги изправя пред риск от отпадане от училище, невъзможност за придобиване на конкурентни знания и компетенции, и социален опит, след като се преборят с болестта.

От самото си създаване до днес, Сдружение “Деца с Онкохематологични Заболявания” се борят с проблемите на децата и техните родители. Ежегодно сдружението организира летни лагери, поддържа дневен център в ИСУЛ, а от откриването на възстановителния център “Свети Стилиян” напълно безплатно предлага терапевтични грижи на децата и семействата ни. За да продължат и занапред тези грижи да не се заплащат, ценътърът има нужда от финансиране. Затова и ние създадохме тази линия, за можем да ги подпомогнем. Купувайки си модели от нея, не просто се обличате, а подпомате шанса за бъдеще на децата преминаващи или преминали през онкохематологичните заболявания.

Разгледай колекцията

null

Безплатна доставка

За България на всички поръчки над 100 лв.
null

Произведено в БГ

От идея до реализация всичко е създадено в България.
null

Право на връщане

В 14 дневен срок от получаване на поръчката